Een stukje geschiedenis...

Modelspoorvrienden Brugge is opgericht door enkele begeesterde liefhebbers van het modelspoor.
Boven de doopvont gehouden in 1981, telt onze vereniging vandaag zo’n 100 leden. Samen zorgen wij voor een heel aparte gezellige sfeer, ideaal om het modelspoorgebeuren te beleven.

Hiertoe worden verschillende spoorbanen ter beschikking gesteld van onze leden in ons vast lokaal, gelegen te Brugge, Gerard Davidstraat 10 en dit sedert 1985. Dit lokaal is geopend op vaste tijdstippen vrijdagavond en zondagvoormiddag.

Volgende spoorbanen maken deel uit van onze club:
een grote 2-rail HO-baan op schaal 1/87, analoog, een kleinere 3-rail HO-baan, analoog en digitaal, een N-baan op schaal 1/160, analoog, een vitrine baantje in schaal N, eveneens analoog, een mobiele HO-baan die ook als instructie- en opleidingsbaan dienst doet, en tenslotte nog een TT baan, schaal 1/120, analoog.

In ons lokaal is tevens een gezellige ruimte ingericht, waar de meest courante modelbouw tijdschriften uit binnen- en buitenland kunnen geraadpleegd worden. Je kan bij een drankje  verpozen en bijpraten met andere leden van de Modelspoorvrienden Brugge rond modelspoor . Je kan er ook dvd’s bekijken. Vanuit deze ruimte heb je een zicht op onze gelijkstroombaan, op zich telkens de moeite waard.

Je kunt er ook boeken en dvd”s uit onze uitgebreide bibliotheek raadplegen en alle weetjes uit de modelspoorwereld (en soms uit de grote spoorwereld) bespreken met alle andere leden.

Er valt heel wat te beleven bij de Modelspoorvrienden Brugge.

Het lokaal is vlot te bereiken via stadsbus nr. 9, parking is er ook voor de leden die met de wagen komen.

Geniet verder van onze website of kom gerust eens langs.