Modelspoorwegbouw

HET NIEUWE POCKETBOEK VOOR M O D E L S P O O R WE G B O U W
De miniatuurspoorwegbouw is een der meest fascinerende en meest beoefende hobby’s geworden. In een periode waarin de vrijetijdsbesteding meer dan ooit van belang is, heeft de modelspoorwegbouw een populariteit gekregen die zich niet meer beperkt tot de jeugdige beoefenaren van deze 'sport'. Integendeel, men zou kunnen zeggen dat het spelen met treinen in vele gezinnen een privilege van spoorwegenthousiasten én voor hen die van plan zijn tot vader is geworden, waarbij de zoon assisteert. . .

Modeltreinen ideeën- en projectenboek

Het zogenoemde superen en verouderen van voertuigen vormt een haast onbegrensd werkterrein voor elke modeltreinbouwer. Het varieert van het uitmonsteren of verfraaien van de locomotieven en wagons aan de hand van het echte voorbeeld tot het realistisch nabouwen van sporen, seinen en loodsen. Ook de modelhobbyist die nauwelijks nog weet te bedenken wat hij aan zijn spoorlijn zou kunnen verbeteren, kan zo nieuwe ideeën en projecten vinden. In dit boek worden de basisprincipes van het verouderen en superen uiteengezet en de materialen die hiervoor geschikt zijn beschreven.

Compleet Handboek Airbrush voor Modelbouw

Airbrush is niet meer weg te denken uit de wereld van de modelbouw Met een airbrushpistool kunt u uw modellen voorzien van een lakwerk met effect, ze beschermen met waterbestendige verf of ze verouderen zodat ze precies op het origineel gaan lijken. Met dit boek leest u hoe u het apparaat en het materiaal op een correcte manier gebruikt, hoe umaskers snijdt, hoe u ervoor zorgt dat de gespoten verf greepvast is, en nog veel meer. Alles wordt nauwkeurig beschreven en met duidelijke foto’s geïllustreerd.

Praktijkboek Modelspoorwegen

Wie een modelspoorweg wil bouwen, merkt al tijdens de voorbereidingen hoe veelzijdig deze hobby. Een modelspoorweg moet als het even kan – een driedimensionale weerspiegeling zijn van een echte spoorlijn en om een fraai eindresultaat te bereiken, zal de bouwer van de modelspoorweg zich laten leiden door een bepaald 'thema'.

Anlagen Revue (Miba Verlag)

River-Junction: Süd-West-Colorado 1948
HO-Diorama Klaus Schubert, Mönchengladbach „Delikatesse“ in 0 - auf 84 m²
O-Anlage Marcel R. Darphin, Zug Weniger Bahnhof zugunsten der Strecken
HO-Anlage Dr. Erich und Thomas Andreas, Hemsbach , „Nächste Haltestelle Hauptbahnhof! Umsteigen nach .. .!“
HO-Anlage Horst Wittmann, Solingen

Handboek Modelbouw

Met name voor de beginnende modelbouwer biedt dit boek een compleet overzicht van de vele en vaak sterk uiteënlopende activiteiten die men als ’modelbouw’pleegt aan te duiden. Uiteraard zal het ook voor de gevorderde bouwer een rijke bron van inspiratie vormen,vooral omdat het de diverse ’vakgebieden’ van de modelbouw behandelt. Natuurlijk wordt zowel het zelf bouwen van diverse modellen behandeld als het perfectioneren van bouwdozen en kant-en-klaar gekochte modellen. Het geheel is rijk geïllustreerd met duidelijke, inspirerende foto’s en tekeningen.

Kleine Modelbaanserie 12: De Nederlandse Modelbouw

Voorwoord
De door Alba, Düsseldorf uitgegeven boekjes van de „Kleine Modellbahn Reihe" bleken ook in ons land goed aan te slaan, maar het was toch min of meer een waagstuk voor ons ze in een Nederlandse vertaling op de markt te brengen. Was er behoefte aan een Nederlandse vertaling van deze toch specifiek Duitse werkjes?
Het succes van de door ing. H. F. Enter bewerkte deeltjes heeft echter al onze verwachtingen overtroffen. Ze vliegen nog steeds de deur uit en voorzien -naar nu blijkt -in een grote behoefte.